Leivontakisa tuotti kirjan
Koko Suomi leipoo -kilpailua on katsottu kaksi tuotantokautta. Nyt kilpailijoiden ja tuomareitten resepteistä on koottu kotileipojien iloksi myös kirja.
Kilpailun kiihkeät tunnelmat välittyvät eri teemojen sivuilla. Varsinaiset reseptit on rauhoitettu selkeiksi kokonaisuuksiksi, mikä on myönteistä moneen muuhun ruuanlaittokilpailuista ja -ohjelmista koottuun kirjaan verrattuna.
Osaava leipoja saa varmasti kirjasta uusia ideoita.
Minua ainakin jo heti alussa ilahduttivat mustikkapiirakan muunnelmat, jotka kannustavat kokeilemaan klassikolle uutta kuosia. Mustikoita ja muitakin marjoja on ohjeissa muutoinkin käytetty kautta kirjan monipuolisesti.
Toinen hieno kooste vanhan klassikon muunnelmista ovat tuulihatut, joista kirjassa esitellään neljä suolaisilla täytteillä jalostettua makupalaa. Niitä sopii hyödyntää esimerkiksi juhlavan kahvitarjoilun antimina. On mukava huomata, että hieman sivuraiteille jäänyt tuulihattu saa näin uutta nostetta.
Esillä on monta kilpailussa tehtyä näyttävää täytekakkua. Niistä aloittelevakin leipoja voi hakea ideoita varsinkin täytteisiin.
Sivuilta löytyy ohjeita niin viipurinrinkeliin kuin lusikkaleipiinkin. Ensimmäisen kilpailukauden voittajalta on mukana muun muassa mehevien kanelipullien ohje. Siitä vaan kokeilemaan kaikki muutkin leivonnasta innostuneet.
MAIKKI KULMALA
Koko Suomi leipoo. Toimitus: Jenni Salminen ja Elina Turunen,
kuvat: Maru Lemmetty. 153 sivua. WSOY.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
