etikka
Väkiviinaetikat:
Happamuus säilöö etikkaiset säilykkeet.
Valmistetaan ohrasta
käymismenetelmällä.
Kirkas väkiviinaetikka
sisältää 10 prosenttia etikkahappoa.
Säilönnässä se laimennetaan 1 osa etikkaa ja 2 osaa vettä.
Keitä ensin mausteet vedessä ja lisää lopuksi etikka, näin
vältyt voimakkaalta hajulta.
Perusetikan lisäksi on saatavana makuetikoita, kuten
mustaherukan makuista.
Mausteinen säilöntäetikka on puolivalmiste, jossa on
sokeria mausteiden lisäksi.
Säilöntäetikka sopii
parhaiten niin sanottuihin
pikasäilykkeisiin.
Viinietikat:
Viinietikka on viinistä etikkahappobakteerien käymisellä valmistettua etikkaa.
Säilöntään voi käyttää puna- ja valkoviinietikoita, joissa on
7 prosenttia etikkahappoa.
Laimennussuhde on saman verran etikkaa ja vettä eli
1 osa vettä ja 1 osa viinietikkaa.
Balsamietikka on suosittu
salaatinkastikkeena. Sen
etikkahappopitoisuus on
6 prosenttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
