Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Suomen riistakeskus esittää suden kiintiömetsästyksen sallimista 16 alueella
Tilaajalle
|
Metsätiaiset ovat pulassa, koska nykyiset tekopökkelöt ovat niille vääränlaisia ja väärissä paikoissa
Ruokajärjestelmä
Kolumni
Pasi Suomi
Yhteiskunta
|
Alkutuotannon tiedonhallinta luo perustan suomalaiselle ruokajärjestelmälle – tiedon jakaminen kannattaa tehdä harkiten
Kasvintuotanto
|
Tutkijat havaitsivat kasvien käyttämän varoitussignaalin – löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen
Lukijalta
Timo Kaunisto
Politiikka
|
Lukijalta: Suomalaismepit vaisuja ruokajärjestelmän uudistajia – tulevaisuus ei synny ongelmiin käpertymällä
Maatalous
|
Keskustan Kallio: Essayah lupasi parempaa maatalouspolitiikkaa, mutta siltä ei näytä millään rintamalla
Tilaajalle
Pääkirjoitus
MT toimitus
Maatalous
|
Onko maatalous suuren murroksen kynnyksellä?
Maatalous
|
Agronomiliiton valtuusto: Hallituksen henkilöstöleikkaukset vaarantavat ruokajärjestelmän toiminnan
Kommentti
Tuure Kiviranta
Maatalouspolitiikka
|
Laboratorioruoka ei ole enää utopia, energia- ja ravinneomavarainen maaseutu sen sijaan on
Tilaajalle
Maatalouspolitiikka
|
Kaupan valta ja suuruuden ekonomia kahlitsevat viljelijät – se estää maatalouden ympäristötekoja sekä kestävyyssiirtymää
Tilaajalle
Maatalouspolitiikka
|
Ruokajärjestelmä on pakon sanelemassa murroskohdassa: ”Nyt olisi oivallinen tilanne sitouttaa koko ruokaketju yhteisiin tavoitteisiin”
Tilaajalle
Kolumni
Raija Heimonen
Kauppa
|
Tutkimusmatka saksalaiseen ruokakauppaan paljasti muutamia yllätyksiä
Yliö
Tuomas Kuhmonen
Maatalous
|
Maatalouspolitiikasta on tullut historiansa vanki
Maatalous
|
”Maaseudun aika tulee vielä” – tutkija Irene Kuhmosen mukaan nykymenolla moni tila joutuu kuitenkin sitä ennen liian ahtaalle
Ruoka
|
Suomi on ruokaturvaltaan maailman paras maa – tästä se johtuu
Ympäristö
|
Ruokajärjestelmän ympäristötekojen reiluutta voi arvioida uudella nettityökalulla: ”Työkalua on testattu monta kertaa, jotta se olisi mahdollisimman käytännönläheinen”
Tilaajalle
Yliö
Marjukka Lamminen, Anne-Maria Pajari, Aila Vanhatalo, Satu Männistö & Niina Kaartinen
Kasvintuotanto
|
Yliö: Palkokasveilla kestävämpään ruokajärjestelmään
Tilaajalle
Yliö
Anu Kaukovirta & Hanna-Maija Karikallio
Ruoka
|
Tutkijat: Ruoantuotanto tarvitsee yhteisen suunnan
Tilaajalle
Kauppa
|
Turvemaista luopuminen ja kasvisruuan suosiminen syrjisi osaa tiloista – hanke pohti eväitä reiluun ruokamurrokseen
Pro Luomu painottaa EU:n vihreän siirtymän tärkeyttä – "Luomun lisäämisellä mahdollista kehittää ruokajärjestelmää kestävämmäksi huoltovarmuuden kannalta"
Kolumni
MT toimitus
Huoltovarmuus osaksi vihreää siirtymää
Rauha luonnon kanssa solmitaan ruokapöydissä
"Kassa on tyhjä ja rahat loppu" – MTK:n Marttila huolissaan vaarantuneesta ruokajärjestelmästä
Kolumni
MT toimitus
Maanviljelijä on myös kulttuurityöntekijä
Maailman ruokapäivä muistuttaa kouluruuan tärkeydestä
Jatkossa voimme juoda nurmesta valmistettua smoothieta – raaka-aineet on jalostettava tuotteiksi uusilla tavoilla
Kolumni
MT toimitus
Nurmismoothie odottaa kaupallistajaansa
Luonto ei ole loputon, ympäristötutkija Ville Lähde sanoo – siksi ihmisten täytyy jälleen opetella elämään niukkuuden kanssa
Turvemaat ja naudat ehdolla suomalaisen ruokajärjestelmän kipupisteiksi – MTK:n Pietola: "Liian kapea näkökulma"
Animalian eläinoikeusraportti: Eettisesti suunnitellulla tukipolitiikalla voitaisiin tukea kasvipohjaisia tuotteita lihan sijaan
"Pellosta pöytään pitäisi olla pellosta peltoon" — Uusi elintarviketutkimuksen strategia navigoi Suomea kohti kestävämpää ruokajärjestelmää
Ruuasta puhuminen on yllättävän vaikeaa
Hedelmät ja vihannekset saivat kansainvälisen nimikkovuoden – koronapandemia korostaa tasapainoisen ruuantuotannon ja syömisen merkitystä
Ruokajärjestelmän uhat otettava vakavasti
"Pandemia on pirisevä herätyskello, johon on syytä havahtua" – Ruokaviraston Antti-Jussi Oikarinen: "Jokapäiväinen ruoka ei ole itsestäänselvyys"
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Kriisissä tarvitaan sopeutumiskykyä ja kumppanuutta
Kolumni
MT toimitus
Green Deal uudistaa myös EU:n ruokajärjestelmän
Kolumni
MT toimitus
Ruokajärjestelmät murroksessa – muutos edessä
Tutkijat patistavat kauppoja luopumaan lihatarjouksista ja kaukomaiden lihasta – kestävä ruokajärjestelmä vaatii kasvisruokaa ja toimeentuloa viljelijöille
Kolumni
MT toimitus
Ruokajärjestelmän muutos on välttämätön
Kolumni
MT toimitus
Ilmastokeskustelua käytävä ilman syyllistämistä
Kolumni
MT toimitus
Maatalous on ratkaisu ilmastonmuutokseen
Kolumni
MT toimitus
Jakautuuko ruokajärjestelmä kahtia?
Kolumni
MT toimitus
Ruokajärjestelmämme isojen muutosten edessä
Kolumni
MT toimitus
Kestävästä ruokajärjestelmästä hyötyä viljelijällekin
Vain 12 kasvia ja viisi eläintä ruokkii maailman
Tilaajalle
Kolumni
MT toimitus
Halpuuttaminen vaarantaa kokonaisturvallisuuden
Kolumni
MT toimitus
Digitaaliset teknologiat hiipivät ruuan alkutuotantoon
Tilaajalle