Haluatko burgeripihville täydellisesti sulaneen juuston? Ota helppo kikka käyttöön
Meheviä burgereita paistavan kannattaa hyödyntää kikkaa, joka tekee juustosta herkullisen juoksevaa.Kesällä monen suomalaisen grillissä tirisee erilaisia burgeripihvejä. Moni haluaa pihvilleen pehmeäksi sulaneen juuston.
Juuston voi toki laittaa hetkeksi pihvin päälle sulamaan, mutta aina juusto ei sula tasaisesti – varsinkin, jos kyseessä on kypsempi cheddar. Tällaisessa tilanteessa kannattaa hyödyntää valurautaista parilaa tai paistoalustaa ja suurempaa teräsmittaa.
Kun pihvin on paistanut haluamaansa kypsyyteen, laita sen päälle juustoviipale. Kaada pihvin ympärille hieman vettä ja peitä pihvi teräsmitalla. Esimerkiksi 2,5 desilitran teräsmitta toimii pienempien pihvien kanssa hyvin. Voit käyttää myös teräksistä kantta, jos sen korkeus riittää.
Anna pihvin olla peitettynä kymmenisen sekuntia. Tässä ajassa vesihöyry pehmentää ja sulattaa juuston pehmeän juoksevaksi.
Poista teräsmitta varovasti, sillä se voi kuumentua paiston aikana.
Jos paistat pihvejä liedellä paistinpannulla, voit hyödyntää samaa kikkaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







