Suomalaisten perheyritysten Classic Pizzat valmistetaan Virossa tuontiraaka-aineista – tuorepitsat tuodaan nyt K-kauppojen valikoimiin
Kana tulee pizzoihin Puolasta, juustot Belgiasta ja Ranskasta, rucola Italiasta.Classic Pizza -ketjun kolmea suosituinta pizzaa aletaan myydä K-ruokakaupoissa Classic Pizza Bake Home -merkillä. Kyseessä on tuorepizza, jonka raaka-aineet ovat lähes kokonaan tuontitavaraa, vaikka yritykset pizzojen takana ovat suomalaisia.
Esimerkiksi Pollo Barbequen kana tulee Puolasta, Crudon ilmakuivattu kinkku EU:sta ja vuohenjuusto Ranskasta, tomaatit Espanjasta tai Hollannista, Hangoverin salami EU:sta ja mozzarellajuusto Belgiasta.
"Covidin aikana on täytynyt luoda nahkaa uudelleen ja oltava ketterä. Pizzojen take away on räjähtänyt ihan mielettömiin lukemiin", sanoo Classic Pizzan laatu- ja kehitysjohtaja Merja Rahkola-Toivanen.
Pizzoja ei myydä pakasteena eikä myöskään kypsinä, vaan niin sanottuina tuorepitsoina.
"Nämä vaativat vain parin, kolmen minuutin paiston kotona uunissa, ja tulos on kuin ravintolassa tehty", vakuuttaa Rahkola-Toivonen.
Classic Pizza on Hangossa syntynyt perheyritys, jolla on 17 ravintolaa ympäri Suomen ja liikevaihto noin 15 miljoonaa euroa. Se löysi korona-ajan kumppanikseen K-ruokakaupat sekä toisen perheyrityksen, turkulaisen Lundenin, jolla on tuotantoa myös Virossa.
K-kaupoissa myytävät Classic Pizzat valmistetaan Lundenin Viron tuotantolaitoksessa.
Korona on vauhdittanut ruokakauppojen ja ravintoloiden yhteistyötä. Monet kaupat valmistavat pizzoja kaupassa.
Rahkola-Toivasen mukaan korona on pannut ravintolat etsimään uusia yhteistyömuotoja, joista ravintolapizzojen tuominen kaupan valmisruokahyllyyn on yksi. "Se vahvistaa meidän brändiämme."
Rahkola-Toivonen korostaa, että yhteistyö on poikkeusajassa tärkeää. "Meidän ydinliiketoiminta on ravintoloissa, ja tärkein tehtävä siellä tuottaa laadukas ruokailukokemus."
K-ryhmän tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorisen mukaan pizzatrendi on vahvistumassa.
Kasvussa ovat niin tuoreesta myytävät pizzat, pakastepizzat, pizzataikinapakasteet kuin pohjatkin. Lisäksi erityisesti pizzanvalmistukseen tarkoitettujen jauhojen myynti on kasvanut jopa 70 prosenttia edellisvuodesta.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

