Jos pääsiäisestä jäi mämmiä syömättä, tee siitä sämpylöitä
Jos mämmiä on jäänyt pääsiäisen jäljiltä jääkaappiin, eikä sitä jaksaisi enää popsia sellaisenaan, niin kokeile tehdä siitä sämpylöitä. Tuhtien sämpylöiden maku yllättää positiivisesti.
Mämmistä syntyy tuhteja ja maukkaita sämpylöitä joiden maku yllättää positiivisesti. Kuva: Jarno MelaMoni nauttii mämminsä perinteisesti sellaisenaan tai kerman kera, mutta mämmi toimii mainiosti myös sämpylätaikinan raaka-aineena.
Mämmisämpylöiden maussa on vivahteita saaristolaisleivästä ja hedelmäinen pähkinämysli tuo sämpylöihin raikkautta. Lopputulos voi yllättää positiivisesti kokeneenkin kotileipurin.
Mämmisämpylät
noin 9 kpl
- 3dl omenamehua
- 1ps kuivahiivaa (11g)
- 2tl suolaa
- 500g mämmiä
- 4dl vehnäjauhoa
- 2dl sämpyläjauhoja
- 1dl kaurahiutaleita
- 1dl hedelmä-pähkinämysliä
- Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen kuivahiiva ja suola.
- Lisää mämmi ja sekoittele tasaiseksi.
- Lisää jauhot, mysli ja kaurahiutaleet pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Lisää tarvittaessa omenamehua.
- Anna kohota noin kaksi tuntia.
- Nostele lusikalla löysästä taikinasta sopivia (n. 1dl) kokoisia määriä jauhoitetulle leivinpaperille ja pyörittele käsin taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Lisäile jauhoja tarvittaessa. Sämpylät voivat jäädä hieman tahmeiksi.
- Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia 200 asteessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






