Kesäkurpitsa-lohirullat kruunaavat brunssipöydän
Kalarullat ovat tyypillisiä tarjottavia juhlapöydissä. Kokeilepa nyt yhdistää rullattaviksi viipale kesäkurpitsaa kylmäsavulohen kanssa ja kypsennä kokonaisuus uunissa. Näin syntyy kaunis ja herkullinen tarjottava vaikka vappubrunssille.
Kylmäsavulohi maustaa kesäkurpitsan maukkaaksi, ja kasvis antaa puolestaan ruokaan keväistä väriä. Rullat ovat paikallaan vaikka munakokkelin kera brunssipöydässä. Kuva: Kari SalonenKesäkurpitsa-lohirullat
- 4 annosta
- Ainekset
- 2 (à 350 g) kesäkurpitsaa
- 1–2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl curry-mango-mausteseosta (Santa Maria)
- noin 300 g kylmäsavulohta
- 1 ps (150 g) mozzarellaraastetta
Valmistusohje
Leikkaa huuhdotuista kesäkurpitsoista kannat pois. Leikkaa kurpitsat pituussuuntaan mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljytilkka pinnoitetulla pannulla. Ruskista viipaleet muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Nosta rentoutuneet viipaleet leivinpaperin päälle rinnatusten. Ripottele viipaleiden pinnalle mausteseosta.
Jaa lohiviipaleet kesäkurpitsaviipaleille. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
Kietaise viipaleet rulliksi ja nosta uunivuokaan ripi rinnatusten.
Kypsennä rullia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Nauti rullat vaikka keitetyn riisin kanssa tai tarjoa brunssipöydässä munakokkelin seurassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


