Kesäkurpitsa-lohirullat kruunaavat brunssipöydän

Kalarullat ovat tyypillisiä tarjottavia juhlapöydissä. Kokeilepa nyt yhdistää rullattaviksi viipale kesäkurpitsaa kylmäsavulohen kanssa ja kypsennä kokonaisuus uunissa. Näin syntyy kaunis ja herkullinen tarjottava vaikka vappubrunssille.
Kylmäsavulohi maustaa kesäkurpitsan maukkaaksi, ja kasvis antaa puolestaan ruokaan keväistä väriä. Rullat ovat paikallaan vaikka munakokkelin kera brunssipöydässä.
Kylmäsavulohi maustaa kesäkurpitsan maukkaaksi, ja kasvis antaa puolestaan ruokaan keväistä väriä. Rullat ovat paikallaan vaikka munakokkelin kera brunssipöydässä. Kuva: Kari Salonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäkurpitsa-lohirullat

  • 4 annosta
  • Ainekset
  • 2 (à 350 g) kesäkurpitsaa
  • 1–2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl curry-mango-mausteseosta (Santa Maria)
  • noin 300 g kylmäsavulohta
  • 1 ps (150 g) mozzarellaraastetta

Valmistusohje

Leikkaa huuhdotuista kesäkurpitsoista kannat pois. Leikkaa kurpitsat pituussuuntaan mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna öljytilkka pinnoitetulla pannulla. Ruskista viipaleet muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Nosta rentoutuneet viipaleet leivinpaperin päälle rinnatusten. Ripottele viipaleiden pinnalle mausteseosta.

Jaa lohiviipaleet kesäkurpitsaviipaleille. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.

Kietaise viipaleet rulliksi ja nosta uunivuokaan ripi rinnatusten.

Kypsennä rullia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nauti rullat vaikka keitetyn riisin kanssa tai tarjoa brunssipöydässä munakokkelin seurassa.

Lue lisää