Kasvishöystöä leivällä
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle.

Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kasvishöystöä leivällä
2–3 annosta
Ainekset
- 1 (noin 250 g) kesäkurpitsa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tomaatti
- 1/2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta basilikaa tai oreganoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 3 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
- 3–6 mustaa kivetöntä oliivia
Valmistusohje
Kuutioi kesäkurpitsa, valkosipulin kynsi sekä tomaatti. Kuumenna öljy pannulla kuullota kasviksia noin viisi minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Paahda isot leipäviipaleet. Jaa seos leiville ja laita päälle oliivit pilkottuna.
Tarjoa tuoreen salaatin kanssa esimerkiksi iltapalana.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Unelmainen torttu
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan — Pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon