Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kasvishöystöä leivällä

Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle.
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle.
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasvishöystöä leivällä

2–3 annosta

Ainekset

  • 1 (noin 250 g) kesäkurpitsa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tomaatti
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta basilikaa tai oreganoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 3 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
  • 3–6 mustaa kivetöntä oliivia

Valmistusohje

Kuutioi kesäkurpitsa, valkosipulin kynsi sekä tomaatti. Kuumenna öljy pannulla kuullota kasviksia noin viisi minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paahda isot leipäviipaleet. Jaa seos leiville ja laita päälle oliivit pilkottuna.

Tarjoa tuoreen salaatin kanssa esimerkiksi iltapalana.