
- inari
Söin täällä: Siikaa sitruunailmalla ja ginimarinoitua poroa Inarijärven rannalla
Ravintola Auroran annokset ovat monipuolisia ja ilo silmälle.Hotelli Inarin ravintola Auroran suurista ikkuinoista kelpaa tiirailla Inarijärvelle avautuvaa maisemaa, ainakin valoisaan aikaan.
Tarjolla olisi pizza-burgeri-osastoakin, mutta lyhyellä Lapin visiitillä mieli halajaa paikallisia makuja. Ginillä marinoitu poron sisäpaisti kuulostaa sen verran kokeelliselta, että nappaan sen alkupalaksi. Mukana on myös parmesanjuustoa, munankeltuaista, puolukkaa ja piparjuuriranskankermaa. Kerrassaan mainio kokonaisuus, eikä lainkaan liian katajainen.
Seuralainen kehuu savustettua Inarin siikaansa rapealla porkkanalla ja pikkelöidyllä palsternakalla. Ainoastaan siian mäti on kuulemma turhan väkeväksi savustettua.
Pääruokatilaukset menevätkin sitten päinvastoin, kun päätän herkutella paistetulla Inarin siialla ja seuralainen poron sisäpaistilla kera puikulaperunoiden ja punaviini-puolukkakastikkeen. Molempien annoksissa on lisäksi monen sortin kauden kasvista ja pyreetä.
Itselläni myös hollandaisekastiketta ja sitruunailmaa. Jälkimmäinen on valkoista höttövaahtoa, jollaista näkee joskus luonnossa kasvien varsilla. Lapsena luulin sitä käärmeensyljeksi.
Jälkiruokalistalla ei ole mitään kovin omaperäistä tarjolla, joten emme ala väkisin ahtamaan. Pakkanen kiristyy, olo on täysi ja tyytyväinen.
Ravintola Aurora, Inarintie 40, 99870 InariArtikkelin aiheet - Osaston luetuimmat





