
Oletko käyttänyt broilerinmaksaa? Katso, miten Vuoden kokki loihtii siitä herkkua!
MT:n ruokavideolla Kalle Tanner valmistaa broilerinmaksamoussen, joka sopii vaikka pikkujoulujuhlan alkupalaksi.Vuoden kokki Kalle Tanner ja Vuoden tarjoilija Noora Sipilä laittavat MT Ruoka -sivujen videoilla ruokaa vähän unohdetuista raaka-aineista. Marraskuussa pikkujoulukauden ollessa kuumimmillaan sarjan aloittaa broilerinmaksa.
Broilerinmaksaahan löytyy kauppojen pakastealtaista, ja se on edullista, kilohinta alle kymmenen euroa. Tannerin valmistamana broilerinmaksasta tulee suussa sulavaa moussea.
Linnunmaksamousse
300 g broilerinmaksaa
½ l täysmaitoa
1 ½ dl kermaa
½ dl madeiraa
1 liivatelehti
50 g voita
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
Liota maksat yön yli maidossa.
Huuhtele maksat ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista maksat kuumalla pannulla nopeasti, lisää madeira ja kiehauta.
Lisää kerma ja keitä hetki kasaan.
Liota liivate kylmässä vedessä.
Aja massa tehosekoittimessa tasaiseksi ja lisää voi sekä puristeltu liivate.
Siivilöi massa ja jäähdytä.
Vatkaa jäähtynyt massa vispilällä ja tarjoile paistetun mallasleivän sekä marinoitujen karpaloiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


