
Lohtajan koulu vei ruokakisan voiton: lohtolaisia kalaperunoita, ruisleipäsiä ja keikausomenoita
Tiukassa finaalissa kunniamaininnat ansaitsivat Hangossa sijaitseva Hankoniemen yläaste ja Tyrnävällä sijaitseva Kuulammen koulu.
Voittajajoukkueessa kokkasivat Iina Herlevi, Juulia Haasala ja Mette Jussila. Voittoisaa menua olivat suunnittelemassa myös Eerika Rekilä ja Emmi Anttila. Joukkuetta valmensi kotitalousopettaja Anne Kamunen-Kauro. Kuva: RuokatietoLohtajan koulu ponnisti tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Lohtajan menussa kohtasivat viljatuotteet, kauden kala sekä paikallisuus.
Tiukassa finaalissa kunniamaininnat ansaitsivat Hangossa sijaitseva Hankoniemen yläaste ja Tyrnävällä sijaitseva Kuulammen koulu.
Loppukilpailussa joukkueet suunnittelivat ja valmistivat pääruoan ja jälkiruoan.
Molemmissa ruokalajeissa tuli hyödyntää viljatuotteita sekä huomioida kestävän kehityksen periaatteita. Tehtävässä tuli myös pohtia ruokakulttuuria, ravitsemusta sekä oman alueen ruoantuotantoa.
Joukkueet valmistivat ja esittelivät menunsa tuomaristolle Helsingin Messukeskuksessa Ruoka 2024 -messujen kisalavalla.
Tuomariston valloittanut menu sisälsi lohtolaisia kalaperunoita kauden kalasta, ruisleipäsiä tillipestolevitteellä ja keikausomenoita Mö-vaahdolla. Kokonaisuuden aloitti amuse bouche, joka oli ruisleipäsellä tarjoiltua lohitahnaa.
Tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna opetusneuvos Marjaana Manninen, kotitalousopettaja Minttu Virkki, Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen sekä kokkimaajoukkueen kapteeni Katja Tuomainen.
Voittajajoukkue palkitaan sekä ryhmä- että koulutasolla. Palkinnot mahdollistavat Electrolux, Readme.fi, MTK ja Helsingin Mylly.
Ruokavisa on Ruokatieto Yhdistys ry:n yläkouluille järjestämä opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä vastuullista kuluttamista. Tänä keväänä teemana oli viljan reitti pellolta pöytään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





