
Lidlin naudan pihveissä salmonellaa – alkuperämaa Saksa
Myynnistä poistetut ulkofileepihvit ovat Saksasta. Jos pihvin on paistanut mediumiksi, on olemassa tartuntavaara.
Lihaa ei tule käyttää, vaan tuote kannattaa palauttaa kauppaan, jolloin sen hinta hyvitetään. Kuva: Jaana Kankaanpää / LidlLidl vetää myynnistä erän Grillimaisterin 200 gramman naudan ulkofileepihvejä, koska lihassa on todettu salmonellaa. Lidlin tiedotuksesta kerrotaan MT:lle, että pihvien alkuperämaa on Saksa.
Takaisinveto koskee vain tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä on 27. elokuuta 2024 ja erätunnus 670306432397.
Takaisinvedosta on katsottu tarpeelliseksi ilmoittaa, koska osa kuluttajista on saattanut pakastaa ostamansa tuotteen, eikä salmonella tuhoudu pakastettaessa.
Grillimaisterin naudan ulkofileepihvin aiemmat erät sekä tulevat erät, joita takaisinveto ei koske, tulevat samalta tavarantoimittajalta Saksasta, Lidlin tiedotuksesta kerrotaan.
Lidl ohjeistaa pihvejä ostaneita ja pakastaneita asiakkaitaan palauttamaan tuotteet Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään.
Lidl muistuttaa, että salmonella tuhoutuu kuumennettaessa 70 asteeseen.
”Mikäli liha on kypsennetty ja keittiöhygieniasta huolehdittu, on tartuntavaara hyvin pieni. Tartuntaa epäiltäessä on syytä ottaa yhteys lääkäriin”, Lidlin tiedotteessa kerrotaan.
Moni haluaa naudan ulkofileepihvinsä kuitenkin mediumina, jolloin lämpötila ei pihvin sisällä nouse 70 asteeseen, vaan ainoastaan noin 55–60 asteeseen. Tämän vuoksi asiassa kannattaakin olla tarkkana, jos kyseistä lihaa on ostanut.
Lidlin lihatuotteissa on todettu aiemminkin salmonellaa. Viime vuonna Lidl veti markkinoilta Italiamo-merkin salamitankoja 62 liikkeestä. Salmonellaa on löytynyt myös pähkinöistä sekä serbialaisista pakastevadelmista.
Juttua päivitetty klo 12.53: Lisätty tarkennus tuotteen pakastamisesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







