Mediat: Ruotsissa on myyty jo useanlaista hybridijauhelihaa – joukossa sekä hittejä että floppeja
Hernettä lisäämällä jauhelihan raaka-ainekulut voidaan saada normijauhelihaa pienemmäksi.Suomalainen lihatalo Snellman toi maanantaina markkinoille vaihtoehdon perinteiselle jauhelihalle. Yhtiön mukaan tuote sisältää 70 prosenttia suomalaista naudanlihaa ja 30 prosenttia herneproteiinia. ”Hernejauhis” tulee muualta Euroopasta.
Ruotsissa hybridijauhelihaa on ollut myynnissä jo jonkin aikaa. Siellä vastaanotto on ollut tuotteesta riippuvainen – on hittiä ja floppia, uutisoi Aftonbladet. Yksi hiteistä on ollut naudanjauheliha, johon on sekoitettu kukkakaalia ja porkkanaa. Toinen on herneen ja jauhelihan yhdistelmä.
Sen sijaan jauhelihan ja vihannesten sekoitus jäi kaupan kylmäaltaisiin.
Lihataloille jauheliha–kasvissekoituksen myyminen on Ruotsissa ollut keino saada markkinoille jauhelihaa vastaava, mutta hinnaltaan edullisempi tuote. Samalla asiakkaille on pystytty tarjoamaan ekologisempi vaihtoehto.
Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti osin perustuen Aftonbladetin juttuun.
Iltalehti: Jauhelihaan hurja uudistus – Nyt kajahti lukemat Ruotsista
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








