Vähän käsitelty maito vastaa kysyntään
Valio on tuonut markkinoille mahdollisimman vähän käsitellyt, homogenoimattomat Hilja-maidot.
Hilja on Valion mukaan vastaus kuluttajien luonnollisuuden kaipuuseen. ”Osa kuluttajista kaipaa kokemusta vastalypsetystä maidosta”, Valion tiedotteessa todetaan.
Hilja-maito on vastaus luonnollisuustrendiin ja perinteisten tuotteiden kaipuuseen, kertoo brändipäällikkö Paula Viikari Valiosta.
Homogenoinnissa maidon rasva pilkotaan pienemmäksi, jotta se ei nouse pintaan. Hilja-maidoissa rasva nousee pinnalle, kuten maidoissa ennen vanhaan.
Täysmaidosta rasvaa ei ole poistettu lainkaan, joten se sisältää rasvaa luonnollisen määrän eli runsaat neljä prosenttia. Vanhanajan maitoihin ei ole lisätty D-vitamiinia, kuten pääosaan Valion maidoista.
Pastörointi eli bakteereja tuhoava lämpökäsittely uutuusmaidoille on turvallisuuden varmistamiseksi tehty.
Hilja-maitoa saa sekä kevyt- että täysmaitona ja se sopii myös ruuanlaittoon.
TERHI TORIKKA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
