Täydellinen maku ja rakenne kukkakaaliin – älä tee yleistä virhettä
Kesällä kannattaa suosia kotimaisia kukkakaaleja. Kukkakaali on mahtava vihannes, mutta sen kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana.Kotimaisten kukkakaalien satokausi alkaa juhannuksesta ja kestää aina marraskuun puoliväliin saakka. Parhaimmillaan sato on elokuussa.
Tärkeintä kukkakaalin kypsennyksessä on muistaa, että ei päästä kukkakaalia kypsymään liikaa. Kukkakaalin maku on parhaimmillaan, kun sen rakenne on hieman napakka. Kun kukkakaalia kypsentää liikaa esimerkiksi keittämällä, tulee siitä liian pehmeä ja vetinen.
Kukkakaalin parhaat kypsennystavat ovatkin höyryttäminen tai paahtaminen. Kaalia kannattaa tarkkailla kypsennyksen aikana, jotta sen rakenne ei muutu liian pehmeäksi.
Kesällä kannattaa kokeilla kukkakaalin grillaamista. Kukkakaali leikataan tällöin pihvimäisiksi viipaleiksi. Helpot kasvispihvit voi maustaa esimerkiksi kuminalla, paprikalla tai aasialaisilla mausteilla. Muista jättää kukkakaalipihvit myös grillatessa napakoiksi.
Kukkakaalia voi syödä myös kypsentämättömänä. Kukkakaali sopii sellaisenaan herkuteltavaksi, mutta sitä voi käyttää myös pienemmäksi pilkottuna esimerkiksi salaateissa.
Kukkakaali kuivuu helposti, joten sitä kannattaa säilyttää muovin sisällä jääkaapissa. Kaali säilyy myös paremmin, jos siihen jättää suojalehdet ja hieman vartta paikalleen.
Keräsimme yhteen reseptejä, joihin voit hyödyntää kukkakaalia. Reseptit aukeavat niitä painamalla.
Salaatti paahdetusta kukkakaalista
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





