
Tätä perinteisempää grilliruokaa saa hakea – testissä Lappeenrannan Tuen Grilli
Vedyt, atomit, burgerit ja makkaraperunat – tältä grilliltä saa kaiken, mitä voi toivoa.
Hampurilaissämpylät ihastuttivat. Burgereissa ei oltu lähdetty liikoja kikkailemaan. Kuva: Janiko KemppiTuen Grilli sijaitsee Lappeenrannan Kaukaalla. Alun perin grilli oli Saipan Tuki ry:n kioski, johon grillin nimikin viittaa.
Grillin juuret ovat aina 1950-luvulla. Nykyisen omistajan äiti aloitti grillikioskin toiminnan vuonna 1994. Nyt vähän aikaa sitten 30 vuotta täyttänyttä grilliä pyörittää tytär, joka pitää selvästi kiinni grilliperinteistä.
Tuen Grilli ei ulkonäöllään pröystäile. Itse asiassa sen ohi on helppo ajaa, jos ei tiedä, mitä hakee. Pihaan kaartaessa näkee kuitenkin heti tarjoiluluukun, jonka ääreen on kerääntynyt lounaskansaa. Sisäänkin tai terassille pääsee toki istumaan.
Sisällä asiakasta tervehtii värikäs Simo Vartiaisen Kaik' käyp' -maalaus, josta voi bongata tuttuja hahmoja.
Ruokalista näyttää juuri siltä, miltä grillillä pitääkin. Tarjolla on hampurilaisia, lihapiirakoita (eli vetyjä ja atomeja), makkaraperunoita, mutta myös kebabia. Kaikki kastikkeet ovat maidottomia ja munattomia, ja hampurilaisia saa myös gluteenittomana. Tarjolla on myös kasvisvaihtoehtoja.
Tilasin listalta suosituimman hampurilaisen, eli tulisen hampurilaisen sekä juustopekonihampurilaisen ja vedyn.
En ihmettele lainkaan, miksi tulinen hampurilainen on grillin suosituin. Rapeareunaiseksi paistettu sämpylä, pehmeäntulinen kastike, sekä kunnon pinnalle paistettu jauhelihapihvi saivat hymyn huulille. Juustopekonihampurilainen oli mehevä ja vety tietysti perinteistä, lappeenrantalaista herkkua.
Jos haluaa päästä ehtaan grillitunnelmaan, on Tuen Grilli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. On hienoa, että Suomessa on yhä perinteisiä grillejä, jotka saavat hyvälle mielelle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







