Anjovispiiras

Anjovispiiraat maistuvat pikkusuolaisena iltapalana raikkaan tuoresalaatin kera. Keitetty muna, anjovis ja hirssi tekevät siitä ruokaisan välipalan.
Anjovispiiraat maistuvat pikkusuolaisena iltapalana raikkaan tuoresalaatin kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anjovispiiras

10 annosta

Pohja

  • 75 g voita
  • 4 dl kaura- tai spelttihiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl maitoa

Täyte

  • 1 dl hirssisuurimoita
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 4 keitettyä munaa
  • 1 rasia anjovisfileitä
  • 1 prk (2,5 dl) sitruunapippuriruokakermaa
  • 1 muna
  • 1 dl cheddarjuustoraastetta

Valmistusohje

Sekoita pohjan ainekset ja painele taikina voideltuun vuokaa (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti voit tehdä 10 annospiirasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele hirssisuurimot ja kiehauta. Kaada vesi pois ja keitä suurimot uudessa, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Mausta jäähtyneet suurimot tillisilpulla.

Levitä suurimot taikinapohjalle. Laita viipaloidut munat sekä anjovisfileet suurimoiden päälle.

Sekoita muna ruokakerman joukkoon ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.