
Söin täällä: Tartarin perunalastut jäivät arvoitukseksi mutta ruuan laatu vakuutti
Kotimaisiin raaka-aineisiin panostava ravintola tarjoaa sisustuksellaan silmänruokaa menneen ajan romantiikasta kiinnostuneille.Sastamala
Tartar on hyvää ja terassi viihtyisä. Selkäpuolella maisemaa hallitsee Liekovesi. Kuva: Taneli LaineTyrväässä, nykyisessä Sastamalassa, vuonna 1922 valmistunut pappila on ollut suuri ja kirkkoherran arvon mukainen hallintokeskus.
Sittemmin maallistuminen ja kiinteistönhuollon kustannukset pistivät paikan lähes tärviölle, kunnes Kärppälän ratsutilastakin tunnetut Kirsi-Marja ja Jarmo Nieminen ehostivat seurakunnan luovuttaman kiinteistön.
Menneen ajan herrasväen maulla sisustetussa kivilinnassa toimii ravintola, jossa ruoan ohella tarjotaan erilaisia tapahtumia sekä kesäisiä ulkoilmakonsertteja.
Ruokalistaa vaihdetaan tiheästi, mutta kahden kokeilun perusteella laadukkaasti.
Alkuruoaksi tarjoiltu tartar on maakunnan omaa tuotantoa ja kuha kalastettu viereisestä Kokemäenjoen vesistöstä. Tartarin päälle pudotettuja perunalastuja en ole ymmärtänyt täällä enkä muuallakaan.
Annoskoko riittää juuri ja henkilökunta on perin ystävällistä. Silti paikka on lomakauden arki-iltana lähes autio. Siksi kai syyskuun tullen syötävää saakin vain vilkkaampina aikoina eli lounaalla sekä lauantaisilla brunsseilla ja tapahtumissa.
Tyrvään Pappila, Asemakatu 4, 38210 Sastamala
www.tyrvaanpappila.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





