
Suomalainen syö katkarapuja 1,6 kiloa vuodessa ‒ kokosimme herkullisimmat reseptit yhteen
Suurin osa Suomessa myytävistä katkaravuista tulee Norjasta.Erilaiset katkarapureseptit, kuten klassinen toast skagen, ovat olleet viime aikoina vahvasti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa esillä. Tämä ei ole ihme, sillä katkaravut maistuvat hyvin suomalaisille.
Suomalaiset syövät katkarapuja vuosittain 1,6 kiloa henkeä kohden. Suurin osa näistä ravuista tulee Norjasta, jonka markkinaosuuden arvioidaan olevan kylmän veden katkarapujen kategoriassa noin 47 prosenttia.
Norjalaisen Norwegian Seafood Councilin teettämän kyselyn mukaan joka kolmas suomalaisista syö katkarapuja vähintään kerran kuukaudessa. Miesvastaajista 10 prosenttia ja naisista neljä prosenttia kertoi syövänsä katkarapuja viikoittain.
Kaupasta mukaan valitaan kyselyn mukaan useimmiten valmiiksi kuorittuja pakastekatkarapuja. Toiseksi eniten katkarapuja ostetaan osana valmisaterioita, -salaatteja ja -voileipiä.
Katkaravut löysivät tiensä suuressa mittakaavassa Suomeen 1970-luvulla, kun niitä toivottiin pizzan päälle. Pizzabuumin myötä Arvo Kokkonen alkoi tuoda katkarapuja Suomeen ja myöhemmin katkaravut tulivat tutuiksi varsinkin ruotsinlaivoilla.
Nykyäänkin katkarapuja ostetaan yleisimmin pizzan täytteeksi. Lisäksi niitä käytetään muun muassa katkarapucocktailissa ja katkarapusalaatissa.
Kokosimme yhteen herkullisia katkarapureseptejä, joita kannattaa kokeilla. Reseptit aukeavat linkkejä painamalla.
Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






