Kalakeittopäivä lähestyy: Näin pääset valmistamaan ruokaa yhdessä Kape Aihisen kanssa
Kalakeittopäivää vietetään tiistaina 4. helmikuuta. Samana päivänä Pro Kala järjestää kalakeittoliven, jossa pääsee kokkaamaan yhdessä televisiostakin tutun kokin, Kape Aihisen kanssa.Kalakeittopäivää vietetään helmikuussa kahdeksatta kertaa. Päivän järjestää Pro Kala ry.
Kalakeittopäivänä suomalaisia rohkaistaan nauttimaan herkullista kalakeittoa. Sitä voi valmistaa itse tai valita lautaselleen esimerkiksi lounaalla.
Tänä vuonna Kalakeittopäivänä Pro Kala järjestää kaikille avoimen Kalakeittoliven, jossa voi valmistaa keittoa yhdessä kokki ja ravintoloitsija Kape Aihisen kanssa.
”Luvassa on tuttua, rennon letkeää kokkaamista. Ruuanlaitto ei ole niin vakavaa, vaan ilon kautta mennään”, Aihinen lupaa.
Kalakeittolive toteutetaan tiistaina 4.2. kaksi kertaa Youtuben kautta. Ensimmäinen live käynnistyy kello 11.30 ja toinen 17.30. Lähetykset ovat suoria. Linkki julkaistaan helmikuun alussa Kalakeittopäivän nettisivuilla kalakeittopaiva.fi.
”Toivon, että saamme mukaan paljon osallistujia ympäri Suomen. Nyt ei todellakaan tehdä mitään monimutkaista ruokaa, johon tulee päälle jotain piperradea, vaan kyseessä on rehti kalakeitto. Siihen ei tarvita kuin yksi kattila ja raaka-aineet, ja sitten mennään”, Aihinen sanoo.
Livessä valmistettavan keiton resepti on vielä testausvaiheessa, ja se esitellään tammikuun lopussa. Aineksissa painotetaan kotimaisuutta sekä helppoa saatavuutta.
”Resepti tulee olemaan sellainen, että se onnistuu taatusti kaikilta! Jos jotain aineksia joltain puuttuu, ei se ole niin vakavaa, annan kokkauksen lomassa vaihtoehtoja siihen, miten tuotteita voi korvata jollain muulla”, Aihinen kertoo.
Aihisen mukaan keittoruokia valmistetaan kodeissa nykyisin turhan vähän. Etenkin juuri kalakeitto on takuuvarma herkku, joka maistuu yleensä myös lapsille.
”Jokainen muistaa sen, kun on lapsena ollut pitkään ulkona leikkimässä, ja kun tulee kotiin, siellä on kuumaa kalakeittoa odottamassa. Kun sen syö ruisleivän kera, sen parempaa ruokaa ei ole olemassakaan. Kalakeitto ja siihen liittyvät muistot ovat suorastaan meidän suomalaisten dna:ssa!”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








