Söin täällä: Ivalon Kultahipun lounasbuffetin puna-ahven pisti pohtimaan kalakantoja
Kultahipun lounaspöydän runsas salaattitarjonta ilahdutti.Hotelli Kultahippu on Ivalon turismin sykkivä sydän. Siellä tankataan niin lounasbuffetissa vatsat täyteen spagettivuokaa ja currykookosbroileria ja illalla maistellaan ala carten lappilaisempia makuja. Iltaravintolan menu tosin ei auennut tarkasteluhetkellä kännykällä, eikä järeämmällä ATK-laitteella, mutta ihme olisi, jos ei poronkäristystä löytyisi. Virkeimmät jatkavat ruoan sulattelua baarissa tai yökerhossa, joka on satunnaisesti auki.
Testipäivänä 14,20 euron hintaisella noutopöytälounaalla on lasagnea, uunijuureksia sekä puna-ahventa, joka on luultavasti lennähtänyt lautaselle Barentsin- tai Norjanmereltä. Suomen vesistöissä moista otusta ei joka tapauksessa tavata. WWF antaa synninpäästön vain pohjoisilta merialueilta välivesitroolatuille puna-ahvenille. Koillis-Atlantilla lajia ylikalastetaan.
Kevyesti maustettua, mutta onneksi ei täysin kuivaa kalaa lapatessani pohdin, millaisia eväkkäitä Suomen puolelta olisi saanut.
Uunijuurekset ovat tervetullut vaihtoehto perunalle. Lasagne puolestaan on perusbuffettimättöä.
Ilahduttavaa on runsas salaattipöytä, koska kotona kokkaillessa harvemmin tulee valmistettua kaaliraasteita, vihersalaatteja, makaronimössöjä, pilkottua ananasta ja ostettua fetajuustoa ja vaikka mitä riistarouheita (?). Lautasesta puolet täyttyy helposti salaatilla. Pitää vain säilyttää tolkku juuston annostelussa.
Hotelli Kultahippu, Petsamontie 1, 99800 Ivalo, Suomi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









