
Halpaa ja helppoa: Tarvitset kaupasta vain yhden raaka-aineen yksinkertaisimpiin pihlajaherkkuihin – tässä MT:n kootut reseptit
Kuivattuina, säilöttyinä tai keitettyinä pihlajan karvaat marjat muuttuvat herkuiksi, jotka sopivat niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin.
Pihlajanmarjoissa on runsaasti C-vitamiinia ja hivenaineita. Ne sopivat suolaisiin ja makeisiin ruokiin. Kuva: Markku VuorikariPihlajat notkuvat jälleen oranssinpunaisia marjoja. Harva kuitenkaan hoksaa hyödyntää luonnon c-vitamiinipommeja.
Karvaat marjat pystyy jalostamaan säilyviksi herkuiksi hyvin pienellä vaivalla. Yksinkertaisimmillaan riittää marjojen keittäminen ja hillosokerin ostaminen. Niin syntyy herkullinen hyytelö tai hillo.
Marjoista voi valmistaa myös esimerkiksi mehua, nektaria, teetä, viiniä, likööriä, siideriä ja viinietikkaa. Pihlajanmarjat toimivat mainiosti marinadeissa ja kastikkeissa.
Tuoreita tai kuivattuja marjoja tai niistä jauhettua jauhoa voi käyttää puuroon, pannukakkuun, kakkuun, kekseihin, sämpylöihin tai leipään. Kuivattujen marjojen maku muuttuu makeammaksi, vähän rusinamaiseksi.
Lue tästä lisää MT:n arkistoon kertyneitä reseptejä pihlajanmarjojen hyödyntämiseksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









