
Tässä ovat vuoden suosituimmat reseptit: 20 helppoa ohjetta kotikeittiöön
Listasimme 20 suosituinta reseptiämme MT Ruoan sivuilta. Nämä kannattaa ottaa talteen.
Suosituimpien reseptien joukkoon mahtui mm. sienipiirakkaa, vohveliröstiä ja murupiirakkaa. Kuva: Sanne KatainenKuluneen vuoden luetuimpien reseptien kärkeen mahtui niin makeaa kuin suolaistakin. Erityisesti helposti valmistuvat mummonkurkut kiinnostivat kesällä.
Perunamuusin tuunaus ruskistetulla voilla herätti myös ruokahalua murupiirakan lisäksi.
Alta löydät 20 MT Ruoan suosituinta reseptiä. Niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Mummonkurkut on kaikille tuttu kesäklassikko, jotka maistuvat mainioilta monenlaisten ruokien lisukkeena.
Perunasose ruskistetulla voilla
Ruskistettu voi kohottaa tavallisen perunamuusin juhlavalle tasolle. Kannattaa testata!
Herkkumurupiirakan voi tarjota mielensä mukaan neliöinä, kolmioina tai suorakaiteen muotoisina paloina.
Vaniljaruudut ovat murupiirakan muunnos, jossa täytteenä on helppo vaniljainen rahkaseos.
Vaniljaruudut voi leikata pieniksi ruuduiksi, sillä tätä makeaa herkkua riittää pienehkö pala. Murumainen piirakka ja vaniljainen täyte ovat simppelin mainio yhdistelmä. Kuva: Sanne KatainenPyörykät kuuluvat lempiruokiin kaikkialla. maailmassa. Suomessa mummon lihapullat perunamuusilla ovat käsite, jota ei hevin syrjäytetä.
Maailman parhaat uunijuurekset
Pilkotut juurespalat kypsyvät kuumassa uunissa melkein varttitunnissa. Ne saavat ihanan maun yrteillä ja valkosipulilla maustetusta hunajaisesta öljystä.
Valmista suppilovahveroista herkullinen sienikastike, joka maustuu persiljalla ja timjamilla.
Ruokaisana lisänä brunssilla maistuu mehevä kantarellipiirakka.
Peruna-tomaattivuoka (Patate alla Lucana)
Henri Alénin italialainen versio kermaperunoista on täydellinen lisuke, jonka valmistaminen on superhelppoa.
Päiväkahvikakkuun sekoitetaan loput luumumarmeladit sekä joulumausteita.
Makkarakastike perunoiden kera maistuu monille. Ohjeessa on käytetty kanamakkaroita, mutta ne voi korvata omilla mielimakkaroilla.
Tarjoa sopan kanssa runsas leipäkori juustojen ja maukkaiden levitteiden kera, jotta nälkäisimmät saavat varmasti vatsansa täyteen. Varaa pääruokakeittoa kolmesta viiteen desilitraa ruokailijaa kohden.
Perinteisestä perunasalaatista saa erityisen maistuvaa sillillä.
Tutusta peruna-sipulisekoituksesta voi valmistaa röstejä vohvelirautaa apuna käyttäen.
Röstiperunat syntyvät vohveliraudalla peruna-sipulisekoituksesta käden käänteessä. Kylmäsavulohi ja mäti nostavat arkisen perunan astetta juhlavammaksi. Kuva: Sanne KatainenVarhaiskaali ja sinappimajoneesi
Kauppoihin on saatu kesäkuun aikana ensimmäinen varhaiskaalisato. Varhaiskaalista on moneksi.
Inkiväärishotti piristää aamulla ja lämmittää illalla.
Vartin savulohipasta valmistuu samassa ajassa kun pasta kypsyy.
Kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle.
Kääretorttu on yksinkertaisuudessaan maistuva ja mehevä leivonnainen, josta riittää useammallekin herkuttelijalle. Kuva: Sanne KatainenHyvän ja kuohkean pannukakun salaisuus on riittävän kuumassa uunissa sekä sopivassa suhteessa munia ja jauhoja.
Tämä leivonnainen on jotakin viinerin ja pullan välimaastoa, ja sen rakenne on kiinnostavan lehtevä, mutta samalla napakka. Makua tuovat pohjalle levitettävä aprikoosimarmeladi, sekä kehrien täytteessä oleva mantelimassa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





