Kaikki joulun luottoreseptit: Imelletty perunalaatikko, kalat, rosolli, kinkku... Näillä onnistut!
Jouluruokia valmistelevan kannattaa hyödyntää reseptilistaustamme. Listalle on kerätty perinteisiä jouluruokareseptejä, joilla onnistut varmasti.Olemme keränneet alle perinteisiä jouluruokareseptejä. Nappaa alta talteen reseptit jo hyvissä ajoin. Reseptit aukeavat linkkejä painamalla.
Imelletty perunalaatikko
Imelletty perunalaatikko on täydellisimmillään ihanan samettista, notkean valuvaa ja sopivan makeaa. Käytä aina jauhoista perunalajiketta, kiinteästä perunasta tulee liisteriä.
Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikosta on monta variaatiota. Porkkanat voi myös raastaa raakana ja lisätä puuroon loppuvaiheessa tai puuron voi tehdä riisin sijaan ohrasta.
Lanttulaatikko
Lanttulaatikko eli lanttuloora on parhaimmillaan, kun se on valmistettu makeista lantuista ja kypsennetty matalassa lämmössä pitkään.
Maksalaatikko
Maksalaatikon ystävien kannattaa kokeilla tehdä laatikko itse. Maksalaatikon tärkeä lisuke on puolukkasurvos.
Rosolli
Keitetyistä juureksista valmistuva rosolli on jouluruoka edullisimmasta päästä. Perinteisesti se valmistetaan tuoreista punajuurista keittäen, mutta myös etikkapunajuurilla on kannattajansa. Juuresten keitinveteen pitää muistaa lisästä suolaa, jotta maut ovat parhaimmillaan.
Joulukinkku
Joulukinkusta listasimme kaksi erilaista reseptiä. Perinteiseen joulukinkkuun voi kokeilla esimerkiksi maistuvaa ruiskuorta.
Pikkukinkku taas valmistuu helposti myös pienemmälle seurueelle.
Sinappi
Sinappia voi valmistaa helposti myös itse. Alta löydät reseptit perinteiseen herkkusinappiin, makeampaan omenasinappiin sekä pikkelöityihin sinapinsiemeniin.
Karjalanpaisti
Perinneruoka karjalanpaisti kuuluu monen joulupöytään.
Lipeäkala
Lipeäkala ja valkokastike ovat joulupöydän perinneherkku. Katso alta takuuvarma resepti!
Lasimestarinsilli ja saaristolaisleipä
Ihanan etikkainen lasimestarinsilli sopii erinomaisesti yhteen esimerkiksi siirappisen saaristolaisleivän kanssa. Ohjeen saaristolaisleivälle löydät myös alta.
Uunilohi
Uuniloheen tulee uutta makua, kun sekoitat sen kuorrutteeksi sinappiseen kurkkusalaattiin tehdyn seoksen.
Graavilohi
Kirjolohen graavaus eli tuoresuolaus on helppoa, kunhan muistaa tehdä sen vuorokautta ennen kuin aikoo käyttää kalaa.
Sienisalaatti
Täyteläinen sienisalaatti sopii yhteen monien jouluruokien kanssa. Aattoillan päätteeksi sitä voi käydä jääkaapilla sipaisemassa vaikka joululimpulle. Fuskata voi myös sillä, että lisää omia sieniä kaupan valmiin sienisalaatin joukkoon.
Riisipuuro
Monella joulu alkaa höyryävästä riisipuurosta. Perinteisen riisipuuro-ohjeen löydät alta.
Sekahedelmäkeitto
Sekahedelmäkeitto maistuu hyvin sellaisenaan, mutta myös riisi- tai ohrapuuron kera.
Luumurahka ja luumukiisseli
Luumuherkut kuuluvat monella perinteiseen joulupöytään jälkiruoaksi. Kuivatuista luumuista valmistat esimerkiksi herkullista rahkaa tai kiisseliä.
Piparkakut
Piparien leivonta on mukavaa yhteistä puuhaa jouluun. Alta löydät kaksi ihanaa piparireseptiä.
Taatelikakku
Taatelikakku kuuluu monen perheen joulunajan kahvipöytään, mutta toki sitä voi leipoa muulloinkin. Glögissä keitetyistä taateleista tulee erityisen maukkaita.
Katso myös muut reseptimme
Kaikki MT:n ruokareseptit löydät reseptipankistamme. Kannattaa myös tilata ruokauutiskirjeemme, jolla saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






