Marjakausi käy kuumimmillaan: Kokosimme yhteen parhaat reseptit – mukana vadelmaa, mansikkaa, herukkaa...
Tulevina viikkoina Suomen marjakesä on monipuolisimmillaan. Nyt kypsyvät herukat, karviaiset, pensasmustikat, vadelmat ja mansikat. Nappaa reseptit talteen.Herukoiden poiminta on alkanut Etelä-Suomessa, Pirkanmaalla ja Hämeessä, Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto kertoo. Heinä-elokuun vaihteessa herukan poiminta alkaa myös Keski-Suomessa.
Sato-odotus on mustaherukalla normaali ja punaherukalla satoa on odotettavissa hieman vähemmän kuin viime vuonna. Ennusteen mukaan herukan satokausi etenee vauhdilla, joten herukat kannattaa säilöä hyvissä ajoin talteen.
Mustaherukkaa kannattaa suosia, sillä se sisältää runsaasti kivennäisaineita ja vitamiineja. C-vitamiinia sadassa grammassa mustaherukkaa on noin 128 milligrammaa. Tällä saa siis täyteen päivän C-vitamiinitarpeen.
Alta löydät erilaisia marjareseptejä, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Valkosuklainen mustaherukkapannacotta
Mustaherukkainen broilerisalaatti
Mustaherukan lisäksi pensasmustikankin poiminta on käynnistynyt. Pensasmustikan sadosta odotetaan hyvää. Tänä vuonna pensasmustikat talvehtivat melko hyvin.
Villiyrttinen mustikka-vihersalaatti
Myös kotimainen karhunvadelma on kypsynyt kasvutunneleissa Etelä-Suomessa sekä Hämeessä, ja vähitellen myös Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.
Karhunvatukka-korvapuustipiirakka
Myöhäiset mansikkalajikkeet ja uusien istutuksien sato ovat kypsyneet avomaalla. Kasvutunneleissa kasvanutta mansikkaa saadaan syksyyn asti. Vadelmasato on nyt maan etelä- ja keskiosissa parhaimmillaan.
Helppo mansikka-juustosalaatti
Valkosuklainen vadelmapiirakka
Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto jakoi myös vinkin lähimpien suoramyynti- ja itsepoimintatilojen löytämiseksi. Tilat löydät täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








